Guitars made after 1975. Not only the traditional Fender/Gibson but also more unusual guitars.

Med nyere gitarer menes de som er produsert etter 1975.

Lektor Hum
Gitaren er produsert i Japan på Gen Gakki fabrikken rundt 80tallet. 1x mastervolum/tone. 2xvolum + 3-veis vender. Ganske likt enkelte Gretsch oppsett.Burny Firebird

100% lik Gibson Firebird. Med humbuckere som bare finnes på Firebirden. Ikke standard Gibson minihumbuckere. Banjo stemmeskruer. Hals midetkropp er et stykke tre(sustain). Dette er en tidlig 80tall.


Epiphone Spirit 2 USAProdusert kun 1982. Grunnet lite salg så ble det skiftet til Gibson logo. Man ser faktisk Epiphone logoen under "Gibson Spirit" logoen. En av de mest "underrated" Epiphone gitarer. Meget velbygd med slank lettspilt hals. Pickupene er "Tim Shaw".

 

 

 

 

 

G&L Asat 1990
Dette var noe av det siste Leo Fender hadde hånd om før han forlot vår verden. I de 11 årene(1980/91) han styrte fabrikken så ble det håndbygget ca.27000 G&L gitarer. Det er ikke mere enn de største gjør på halvt år. Dette er superbe gitarer med pickuper som ligger mellom single/P-90. Fabrikken ble etter Leo`s død solgt til BBE.Lektor DoubleSix

Ooohhh for en herlig lyd. Telecaster 12-strenger. Pickuper fra PureTone. Legg merke til at bro-pickupen er motsatt av vanlig telecaster. Men dette er ikke noe nytt. Vi gjorde det på 70tallet for å få mere skarphet i grove strenger, og mindre skarphet i lyse. Intonasjoen kan gjøres speparat på alle strengene.


Epiphone Coronet

Dette er 3 utgave av modellen. Produsert tidlig på 90tallet. Med 2 stk. OBL-picuper. Originalen kom på først på 60tallet, samt en utgave på 70tallet.

G&L Asat USA Custom

Gitaren har G&L USA hals/picuper/bakplate. Lettere kropp enn standard Asat. Og annen bro.

Telecaster
Custom Comp Telecaster .Produsert på samme fabrikk som ESP, Moon, Navigater osv. Et japansk hi-end produkt fra 80tallet. En unik telecaster.

Morris Frankrike

Patric Vrolant er mannen bak denne gitaren, en meget meget annerkjent fransk country/rock artist. Produsert ca. 1980. Humbuckerne er utrolig distinkte + messing øvre/nedre bro. Gitaren er et schmokk. Forøvrig produsert i Japan.

 


Ovation Viper USA
Modell 1271. Produsert i USA 1977. 24bånd. Single coil. Den mest undervurderte USA gitaren skriver noen meget kjente USA gitarister. God hals god lyd. Kvalitetsgitar. har fått den rette gulningen i lakken.

Hondo Longhorn
Produsert i Japan av Tokai, kun en kort periode på 80tallet. Relativt dyr gitar som ny, og med velkjent Tokai kvalitet. 31 bånd. Så her kan man spille både Mandolin og Lyre. Og det er kanskje Lyre og ikke longhorn kveg som var i tankene da denne ble designet. Ja Danelectro hadde vel originalen, men det skrives at kvaliteten på den ikke er i nærheten av Tokai bygde Hondo Longhorn, med bl.annet messing øvre/nedre bro.
S.D. Curlee
S.D.Curlee USA Designer Series. Produsert av Hondo, Japan på slutten av 70tallet. Messing nut/bro på disse gitarene. DeMarzio picuper som er festet direkte på halsen. Det er også broen fordi halsen går helt ned til broen. Produsert rundt 80. Her er bakdeksel også av messing. Bred slank hals m/24bånd.
Greco Mint-Collection .Produsert i Japan 1987. Det skrives på nettet som sannhet uten modifikasjoner at dette produktet er bedre enn Gibson LP fra samme periode. Er du smart , få tak i en NU , innen noen år så må du kanskje ut med flere ståler for en Greco enn en Gibson.

Italia Maranello
Speedster er modellbetegnelsen på denne Italia gitaren. Med Wilkinson-picuper og Grover stemmeskruer. Design med egenart.

 

G&L Asat Classic
Ny gitar i nydelig i metal-flake. USA produsert snavel.
JM PRS Lucy Peterson
Jim Reed Gitar. Det står "hand made" på gitarene. Men selv om timebetaling i Italia er langt under hjemmelige forhold så skjønner man at en person ikke sitter å lager gitaren fra A til Å. Sannheten er vel at gitarene settes sammen av kvalitets deler på den lille veldrevne fabrikken i Italia. Les tester på: www.harmony-central.com/Guitar/Data4
De er meget bra. Dette er kvalitetsgitarer uten at det koster skjorta mener de fleste. Med blant annet Kent Armstrong pickuper og auoto-lock Grover.
Fender Telecaster
Produsert i Japen 1996-97. Serienummer V 000202. 50 Aniversery modell. Mere trengs vel ikke å skrives om denne 52 reissue. Dette er lørdagsgodt i kilovis for telecaster fan.


Defil Jowita 12

Defil er en polsk gitarfabrikk. Er det noe bra med denne da? Foruten århundrets headstock så har den også tøff fassong og er 115cm lang. Titter man på baksiden av pickupene så minner kapslingen på EMG. Både pickup velger og tone/volum ligger på printkort. Halsen er såpass bred at man spiller godt 12 streng. Lyden er meget godkjent.

 

Jim Reed Tele Rico
Det står "hand made" på gitarene.De lages vel ikke på fabrikken fra A-Å. De settes sammen på en liten veldrevet fabrikk i Italia. Les tester på: www.harmony-central.com De er meget bra. Dette er kvalitetsgitarer skrives det, uten at det koster buksa eller som før nevnt, skjorta. Med blant annet Kent Armstrong pickuper og Grover stemmeskruer.
Fernandes TEJ serie

Fernandes Limited Edition. Electric sound Reasearch group. Bestykket med 2xsinglecoils F.G.I technology pickuper. Disse er aktive. Sjelden vare i Vesten.
Italia Tipo3

Velspillende og tøffe gitarer. God lyd gode halser. Kvalitets hardwear. Blikkfang. God finish.

Teisco K56 Reissue

Produsert i 1999 i Japan med utgangspunkt i den berømte K-56 fra 1967.Hvem som trodde at Teisco skulle bli så populære at det ble nødvendig med "reissue". Kanskje er det fordi Teisco var OK gitarer?
Fame 760/12
Her er en sjelden sak fra mitten av 80tallet.Fame serie fra Hondo. 12 strenger med slank lettspilt hals. Og Grover stemmeskruer som indikerer at resten også er OK.
Washburn USA E-36 LTD

Dette er 1 av kun 350stk prousert på verdensbasis. Gitaren er bygd 1992/93 i USA. En fantastisk gitar.
G&L Asat Classic

Kvaliteten minst like bra som Fender Custom Shop. Hva skal man velge i 20000 laksers klassen. Fender Tele eller G&L. Jo takk begge deler, som Ole Brum sier.

Jim Reed Thinline
Gitarer produsert i Italia på en meget liten fabrikk. Gitarene kan nærmest kalles håndlaget. Brukerne er meget meget happy med disse gitaren viser tester.

Lektor

Telecaster med 1 humbucker/1xsinglecoil.2xvolume og 3-veis vender.

Aquarius 1983

Bygd av Kawai, Japan. På fabrikkens Custom Shop. Gitaren har egen hjemmeside. Det er det sikkert en årsak til. Push/pull for single/humbucker lyd. Kawai fabrikken var forøvrig produsent av Teisco blandt annet.
Aria 1984 Japan

Mod "Knight Warrior". En suveren lakkfinish. Split single/humbucker på stol pickupen. Japan produserte Aria har visnok meget godt omdømme på ryktebørsen.
Aelita 1982 USSR

"Back in the USSR" folkens. Dette var toppmodellen fra toppmerket i Sovjet under kommunist styret. Og var enhver russisk gitarist sin drøm. og den er faktsik ettertaktet også idag selv om man kan skaffe seg alle vestlige gitarer.
Aria Pro II 1984 Japan

Diamond Serie "Rock Device" En sjelden fugl. Modellen ble ikke offisielt solgt på det vestlige markedet. Privatimportert fra Japan. Nydelig lakkfinishen.
Thor Sound 1980

Aria Pro II TSB 350. produsert på Matsumoki i Japan. Custombody serie. En viss herremann, Jack Bruce i Cream for vel rundt med en slik en.

Fender Zone Bass

Fender De Luxe Zone Bass fra 2002. Det var vel denne som tok over etter Lyte serien. En bass fra fender med aktiv elektronikk
Squier Fender 1982

Squier Fender, Japan. Denne serien basser/gitarer ble produsert 1982-84.
Ibanez Studio 1978

Modell ST105. Nå var Ibanes igang med sine egne modeller. Denne var også bestykket med V-2 pickupene.Denne serien var Ibanez "High-End" Oppnår meget høye priser. Særlig før 1979.
J.J. mod-124RDS

Meget god finsish på bassen.

Johnson

Meget stor og frodig dame. Kommer ikkke fram på bildene.
Revivial 1983

Et produkt fra hondo som får meget gode karakterer på nettet.
Tokai 1984 MBX Limited Ed.

Tokai "Electric Bass Original Serie". 1984 Japan. Lite av dem i Europa/USA.
Schecter

Schecter Mercury 1982 da fabrikken var custom byggere. I den perioden var Fenders kvalitet mildt sagt ujevn og alle de store gutta spilte Schecter.
Tagima

Håndlaget Strat-kopi fra Brasil.
Takamine

Akustisk gitar av god kvalitet, ikke high-end.
K.Yairi

Håndbygde akustiske gitarer fra Japan med en unik byggekvalitet. Denne modellen er fra 1995, ganske liten sak med en nydelig hals og klang. Dette er High-End av første klasse.
Electra Futura 1980
Meget annerkjent lettspillende gitar med masse lydvariasjoner fra 80tallet Gitaren har kjempetrøkk mener eiere.

Gibson SG Deluxe
SG Deluxe(SGD+). Sjelden gitar produsert 1998-99. En meget dyr SG som ny. Nydelige lydkombinasjoner. Min mening er kort og godt. En jæ.......tøff SG.

Farnell C

USA produsent som lager kroppen i kompositt for å oppnå lettere gitarer og god sustain.

Farnell CM

Samme serie, litt annen fassong og bestykning.
       
       
       
 
 
Epihone Espirit

Produser i USA kun 1982/83. Må ikke blandes sammen med Gibson Espirit. Fantes også med 2xhumbuckere
Fender

Fender ”Lyte”. Kvalitetsbass fra Japan. Som musikere nå har fått øynene opp for.
Fender

Precision bass 1979. Fra den epoken hvor det strides om jevnheten på kvaliteten fra Fender.
Fender

Telecaster USA 1982 med TBX. En velkjent finesse for de fleste.
G & L

Asat Special 1995. Med noen meget kraftige pickuper. G&L var Leo Fenders siste ideer før han forlot oss.

Galveston

Akrylgitar fra 2003. De er faktisk ganske tunge.
Grand

Rimelige og gode basser fra Østen.
Gretsch

Modell 3601. Med pickuper. Gode østenproduserte Gretsch.
Gretsch

Malcolm Young modell. En utmerket gitar som gikk ut av produksjon 2004. Og prisene har økt på buktmarkedet.

Guild

Guild Bluesbird USA. Dyr, dyr gitar. Enten elsker du den eller så ikke.
Olp

Lisensproduserte gitarer fra Østen. Jevn kvalitet.
Reverend Rocco

Reverend Rocco håndprodusert i USA uten at de koster skjorta. Nytenkning vedrørende
Konstruksjon. Innertiere på tester. Det nærmeste du kommer Telecaster/LesPaul i en gitar sier fabrikken. 8 forskjellig lydtyper.

Fender F-115
Produksjons år 1979. Sjelden modell i Norge. Lå i prisleie med USA strat/tele.

Eastwood Sidejack

Mosrite kopi av god kvalitet. Prouseres i østen.