TEISCO GUITARS

Maybe the most well known vintage guitar brand from the 60ties besides of USA guitars. Uniqe sound/design/ and character. In this pictures we have 8 Teiscos from 60ties and 1 from 90ties. 9 different neck profiles, and 6 different pickups(all singlecoils). And all of the guitars sound/plays different and very good. And also look at the amp. The sound is not 5 or 7 but 10.

Teisco var utrolig produktiv og aktiv på gitar/utsyrsmarkedet på 60tallet. Og de hadde et enormt utvalg av gitarmodeller disse årende. Her er 8 Teiscoer fra 60tallet og 1 fra 1999. Det som gjør gitarene spennende er ikke bare et eget design men det var også stor variasjon i halsprofiler og hardwear. Ingen av gitarene som er avbildet har samme halsprofil, og det er 5 forskjellige pickup typer. Alle singlecoils. Det finnes langt flere modeller enn dette. Teisco hadde ingen "hi-end" prislapp, men kvalitet har ligget der. Det er utrolig hvor godt de har holdt seg i 40år, selv om gitarene sannsynligvis ikke har ligget i plyshetui. Ingen løse eller skarpe kanter på bånd. All binding sitter som støpt. Rette gode halser, og pickuper som virker. Informasjonen forran er nok grunnen til at Teisco er et yndet objekt for samlere/musikere. En Teisco "Checkmate 20" rørforsterker på 40watt,fra 60 tallet, er også avbildet. Det bør nevnes at ampen er meget velholdt.

 

Teisco Checkmate 20

rørforsterker

Som man ser så er det ikke brukt printkort i forsterkeren.Den har klang/vibrato og en Fender 12".

Rør: 2x7189A, 2x12AX7, 1x12AU7, 1x 6AV6.

En reverb inngang, og 2 innganger på normalen.

 

Teisco amp Sound AAAAAAAAA+++++++++Checkmate 20

 

 

 Teisco


Teisco BL-2

 

 

 

 

 


Supro Clermont
En herlig gitar. Et helt eget design og lyd. Det er singlecoils, men låter ikke P-90 eller Fender. Den har sin spesielle klang. Men nærmeste blir P-90.

USA 1967 Kluson stemmeskruer sitter også på gitaren.

 

FENDER F-115

Gitaren hadde samme nypris som Stratocaster USA. Produsert fra 1977-87.

 

CustomKraft USA

Ambassodor heter modellen og ble produsert på Valco fabrikken, Chicago i 1968. Denne modellen er også beæret med å være avbildet i boken "Totally Guitar"Headstokken må være en av markedets tøffeste. Har de samme "P-90" type pickuper som Supro også brukte. "brei" tone på disse gitarene. Dette er dagens blues/rock gitarister meget klar over.

 

1983 Modell

" Solid Spruce top Jacaranda back and sides" skrives det som informasjon om gitaren. Schaller tunere.